Inauguració del 30 + 1 Festival de Peralada

(Photo by Miquel González)

El Bèjart Ballet Lausanne ha presentat un espectacle inaugural a l’Auditori del Parc del Castell. En la nit inaugural l’ocupació ha estat del 90%. Aquest divendres, la companyia oferirà una segona funció.

El 2017 està marcat per a la companyia pel 30è aniversari de la creació del Bèjart Ballet Lausanne i el 10è aniversari de la mort del gran coreògraf, Maurice Béjart, fundador de la formació. Aquesta nit, a Peralada el seu successor, Gil Roman, ha desvetllat la seva nova creació t’M et variations… un ballet en el que els moviments s’han transformat en paraules adreçades a Maurice Béjart. Durant 50 minuts, tota la primera part, la màgia i l’emoció en forma de dansa han envaït l’escenari quedant palès l’objectiu de Gil Roman amb la seva creació “ t’M et variations és l’herència de Maurice tal com el veig, i com continua vivint gràcies a aquest organisme que és la seva companyia”, ha dit Roman.

A la segona part, ha arribat el torn de Béjart fête Maurice, amb el que la companyia ha fet un homenatge al mestre amb un ballet que ha estat format per extractes de les seves coreografies. S’han vist una sèrie de pas de deux descalços i en pointe, personatges eloqüents, extractes mítics o desconeguts… passos que han rememorat una era i un artista que va somiar en gran, va pensar en gran i sense por per abastar massa. Amb l’espectacle d’aquest nit, que es repetirà aquest divendres, la companyia ha deixat clar que segueix sent fidel a la seva vocació: preservar l’obra de Béjart, sense deixar de ser un espai de creació. En aquest segona part el públic ha pogut comprovar que el gran coreògraf ha deixat la seva empremta a la dansa per sempre.

Maurice Béjart, va debutar al Festival de Peralada l’any 2003 dirigint el Béjart Ballet Lausanne. La companyia va tornar el 2010 amb Gil Roman com a director artístic amb Le Presbytère. Gil Roman va actuar per primera vegada a Peralada l’any 2003, al costat de Maurice Béjart.

News

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *